Gilisztahumusz - Eko Dar - (szerves talajjavító)
Az EKO DAR GILISZTAHUMUSZ egy kiváló minőségű bio talajjavító és egy olyan trágya és szerves hulladékok feldolgozásának terméke amit a piros kaliforniai giliszta végez, sötét színű és szagtalan.
A humusz szerves vegyületetekből és baktériumokból áll, amelyek segítik a környező talaj további bomlását. A gilisztahumusz nem tartalmaz kémiai adalékanyagokat, a kórokozó baktériumokat és a toxikus elemeket.


Többszörösen hatékonyabb, mint a legbonyolultabb ismert vegyi és természetes trágyák.
A trágya összetétele: összes szerves anyag = min. 40%, szerves széntartalom - C = min. 20%, C/N arány = max. 20, a összes nitrogén - N = min. 1%, szerves nitrogén min =. 1%, összes foszfor - P2O5 = min. 1%, összes kálium - K2O = min. 1%, huminsav = 1,2%
Cél: A gilisztahumusz alacsonyabb szervesanyag-tartalmú és a talaj fizikai, kémiai és mikrobiológiai tulajdonságai javítására való, különböző növények termesztésére való a kertészetben, 2-10 t/ha összes mennyiséggel évente.


Növényfajok és a talaj típusa, amelyre szánták: különböző növényfajoknál, különösen a zöldségeknél, gyepnél, virágoknál és dísznövényeknél lehet használni, amelyek különböző talajokban a területeken, védett területeken nőnek, különösen a azon talajoknál amiknek alacsonyabb a szervesanyag-tartalmuk. Használható a talaj fizikai és biológiai tulajdonságainak javítására, a növények élelmiszer-rendszerében, de mint egy elemet is különféle szerves ásványi szubsztrátokhoz.
Az előkészitendő mennyiség: 2-10 t/ha (0,2 - 1 kg/m2) a földekhez és a 10-50 kg/m3 talajjavító a föld tápelemekkel való rendelkezésétől függően.
Alkalmazási idő: az elsődleges vagy a vetés előtti talaj-előkészítésekor és a talajjavító előkészítésekor.
Alkalmazási módszer: egyenletes eloszlás a felület felett a talajművelés előtt, jó keveréssel a talajjavító előkészítése során.

TUDOMÁNYOS TÉNYEK A HUMUSZRÓL – A PIROS KALIFORNIAI GILISZTA TERMÉKRŐL:
TERMÉSZETES, SZERVES ÉS SZAGTALAN - minden földterület talajjavítására és humifikálódására használható, szagtalan és kémiai anyagoktól mentes hagyományos modzerrel készült.
Az igy előállitott humusz mindenféle növényeknél, gyümölcsöknél, zöldségeknél és szőlőskerteknél, valamint dísznövényeknél használható, anélkül, hogy műtrágyát is használni kellene. Az egészséges ételek bio-ökológiai mezőgazdasági termelése humusz nélkül elképzelhetetlen. Mint ilyen, széles körű és nélkülözhetetlen felhasználásra ültetés, növekvő és feltöltődhet minden típusú növények, bármilyen mennyiségben adagolható, mert teljesen biztonságos és természetes.


JAVÍTJA A TALAJ SZERKEZETÉT - Csökkenti a talaj tömörödését, hengeres alakú felépítéséből adódóan. Ezért a víz nem marad a környezetben és nincs túlzott mértékű nedvesség a gyökérzet körül.


KITŰNÖ MÁS HUMUSZOKKAL ÖSSZEHASONLÍTVA - Ez alatt azt értjük, hogy bármely mennyiségben lehet adagolni és a növények elfogadják mert teljesen természetes. El lehet kezdeni a növények ültetését magvakból vagy palánta formában, sőt az összes ismert ültetés és a növekvő technika használatával a kaliforniai giliszták humuszával kiegészítve. Semmi esetre sem árt a növények, hanem éppen ellenkezőleg, más típusú humuszokkal összehasonlítva bámulatos eredményeket lehet elérni.


MAGAS TÁPANYAG SZINT – A kaliforniai giliszták humusza nagy koncentrációban tartalmaz hasznos baktériumokat és mikroorganizmusokat amelyek a giliszták emésztőrendszerének a mellékterméke. A giliszták emésztőrendszere lebontja és összekeveri a tápanyagokat és elemeket, amelyek szükségesek a növények növekedéséhez és egyszerű formában jutattják tovább. Az ilyen formákat a növény a földből nem sok erőfeszítéssel veszi el és a felesleges elemek továbbra is a talajban maradnak és könnyen elérhetőek a növények fejlődése során.
TERMÉSZETES NÖVÉNYI NÖVEKEDÉSI HORMON - A humusz természetes növényi növekedési hormonokat tartalmaz, auxint és citokinint amik ösztönzik a növények gyorsabb és jobb fejlődését.


A KÓROKOZÓK TERMÉSZETES KIKÜSZÖBÖLŐJE - Mivel a férgek káros gombákkal és baktériumokkal táplálkoznak amiket a saját élelmükből kapnak, feldolgozzák őket és így csökkentik a betegségeket a növényeknél.
CSÖKKENTI A TALAJ SAVASSÁGÁT - A kaliforniai földigiliszta humusz PH értéke körülbelül 7 vagyis semleges és annak összetétele a talaj savasságának semlegesítését segíti és lehetővé teszi a növények normális növekedését. A humusz a talajban csökkenti a savasságot, amely a szén hatására alakul ki a talajban és növeli az oxigén kialakulását a talajban olyan formában ami hasznos a növények fejlődéséhez.

A KALIFORNIAI GILISZTAHUMUSZ KÉMIAI ÖSSZETÉTELE - Amellett hogy oxigént tartalmaz, a humusz foszfort és a káliumot is tartalmaz, ezek mellet vasat, kalciumot, magnéziumot, ként, bórt, rézt, cinket és mangánt. Az átlagos minőségű humusz 11-szer több káliumot tartalmaz, 3-szor több magnéziumot, 7-szer több foszfort, 5-ször több nitrogént mint a trágya. Röviden, egy tonna humusz annyit ér mint 5 tonna trágya, amely sokkal hatékonyabb és sokkal kevésbé veszélyes, mint a műtrágyák!