A TERMÉSZETTŐL AJÁNDÉKBA - nem csak a cégünk szlogenje, hanem az irányadó ötlet és egy üzleti alapú megközelítés ami vigyáz ügyfeleinkre, családjaikra és az egész ökoszisztémára.

A mértéktelen, ellenőrizetlen és gyakran és szakszerűtlenül használt vegyszerek (műtrágyák és növényvédő szerek) a mezőgazdasági termelésben, azzal a céllal, hogy magasabb legyen a hozam és a nyereség, az állandó minőség romlásának és a talaj termékenységének az oka. Ezen kívül, gyakran elhanyagolt az élelmiszerek minősége és biztonsága az emberek és az állatok egészségére, valamint az ökoszisztémák védelme és az agrár ökoszisztéma védelmének alapelvei. A szerves mezőgazdaság, mint egy rendszer ami arra törekszik hogy etikailag elfogadható, ökológiailag tiszta, társadalmilag igazságos és gazdaságilag jövedelmező mezőgazdasági termelésre törekszik, hatékonyan oldja meg ezeket a problémákat, mert az általa kínált egy emberibb módon előállított élelmiszer, reflektorfénybe helyezi az emberi egészséget és tiszteletben tartja a természeti ökológiai egyensúlyt, elkerülve a környezetszennyezést. Az EKO DAR üzleti koncepciója két lelkes fiatal víziójűnak eredménye akiket hajtja a vágy, hogy szerves talaj nemesítőkkel foglalkozannak (természetes trágya), szerves szubstrátumokkal és más biotermékekkel, hogy a fogyasztók jó minőségű és költséghatékonyság szempontjából megfizethető termékeket kapjanak, amelyek a biogazdálkodás elveivel összhangban vannak.

A feldolgozási üzlet EKO DAR hivatalosan 2013. márciusában lett bejegyezve és megkezdte munkáját.

A fő tevékenysége a piros kaliforniai giliszta termesztése, magas minőségű szerves gilisztahumusz és szerves termékek gyártása és forgalmazása. Cégünk központja Apatinban van, Szerb Köztársaságban.

Arra törekszünk, hogy ügyfeleinknek olyan termékeket kínáljunk, amelyek a környezetvédelmi és az ökológiai gazdálkodás elveinek betartásával felkerültek növényi tápszerek, talajnemesítők és szerves termékek listájára amit a Szerb Köztársasági Földművelésügyi, Vidékfejlesztési és Környezetvédelmi Minisztérium Növényvédelmi tanszéke állított össze, amelyek felhasználhatók az ökológiai termelésben. (A hivatalos lista letölthető a Letöltés részben). A termékeink hivatalos vizsgálatát a Belgrádi Egyetem, Zimonyi Mezőgazdasági kara végezte és az átláthatóság kedvéért és az ügyfelekkel való kapcsolat építése miatt, amely a bizalmon alapul az elemzés eredményei elérhetők honlapunkon (a Letöltés részben).

A két fő termékünk, amelyekkel elkezdtük a gyártást, a piac meghódítását és amikkel a fogyasztók körében már felismerhetőek lettünk a szerves talajjavító - az EKO DAR földigilisztahumusz és a szerves EKO DAR SZUBSZTRÁT.