EkoDar

Naši proizvodi

Pozovite nas:

(061) 135-0660

Supstrat EkoDar

EkoDar, s ponosom proizvodi visokokvalitetne supstrate koji su pažljivo formulisani kako bi pružili optimalnu podršku rastu biljaka…

EkoDar – Paper Pots

Eko Dar predstavlja svoje inovativne
POT – ove kao ključni element podrške uzgajivačima biljaka

EkoDar – Paper Pots

Duboko posvećeni održivom poljoprivrednom razvoju, Eko Dar predstavlja svoje inovativne POT – ove kao ključni element podrške uzgajivačima biljaka, pružajući im visokokvalitetna rešenja koja unapređuju rast, zdravlje i prinos biljaka u skladu s najvišim ekološkim standardima.

POT, ili “Plant Growth Regulator” (Regulator rasta biljaka), je supstanca koja se koristi u poljoprivredi kako bi se kontrolisao rast i razvoj biljaka. Ovi regulatori mogu uticati na različite aspekte biljnog rasta, uključujući visinu biljke, cvetanje, voćenje i slično.

POT – ovi se primenjuju u raznim fazama razvoja biljaka kako bi se postigao određeni efekat. Na primer, neki se koriste kako bi se podstaklo cvetanje ili sazrevanje plodova, dok drugi mogu inhibirati određene aspekte rasta kako bi se postigla kompaktnija struktura biljke.

Specifične formule POT – ova i način primene zavise od vrste biljke, ciljeva uzgajivača, i uslova uzgoja. Važno je koristiti ove supstance u skladu s preporukama i smernicama kako bi se postigli željeni rezultati bez nuspojava.

Supstrat – EkoDar

…Naši supstrati kombinuju pažljivo odabrane materijale radi obezbeđenja izvanredne strukture za korenje, efikasne drenaže i zadržavanja vode, čineći ih idealnim izborom za uspešan uzgoj raznovrsnih biljnih vrsta.

Sastav supstrata: Supstrati se obično sastoje od kombinacije materijala poput treseta, vermikulita, perlita, kokosovih vlakana i druge organske ili anorganske materije. Ova kombinacija pruža optimalnu strukturu za rast korena biljaka, dobru drenažu, i zadržavanje vode.

Drenaža i zadržavanje vode: Dobri supstrati omogućavaju odvod viška vode kako bi se sprečilo gušenje korena, ali istovremeno zadržavaju dovoljno vode da biljke imaju pristup vlažnosti kada je to potrebno. Ovo je posebno važno jer omogućava kontrolu vlažnosti, posebno u saksijama ili kontejnerima.

Hranljive materije: Supstrati često sadrže određene hranljive materije, ali može biti potrebno dodatno prihranjivanje, posebno u slučajevima gde biljke rastu u kontejnerima gde se brže ispiru hranjive materije.
Sterilnost: Supstrati se često steriliziraju kako bi se eliminisali štetni organizmi koji mogu uzrokovati bolesti biljaka. Ovo je važno u zatvorenim sistemima uzgoja gde su biljke podložnije bolestima.
Prilagođavanje vrsti biljaka: Različite biljke imaju različite zahteve u vezi s supstratom. Na primer, neke biljke preferiraju kiselije supstrate, dok druge preferiraju neutralne ili alkalne.
Ekološki prihvatljivi supstrati: U poslednje vreme, postoji naglasak na razvoju ekološki prihvatljivih supstrata, poput onih koji koriste održive materijale i smanjuju ekološki otisak.

Primena potova

Prednost i koristi u šumarstvu

Pored toga što je sveobuhvatno održivo rešenje za uzgoj sadnica i drveća, Ellepot sistem razmnožavanja vam omogućava brže razmnožavanje, istovremeno omogućavajući uslove koji su biljkama potrebni da bi razvile jači i vlaknastiji korenski sistem.

Ellepots se mogu posaditi direktno u zemlju, čime se značajno smanjuje šok presađivanja. Pošto je postrojenje brzo i glatko, možete doživeti značajno smanjenje troškova rada u poređenju sa drugim dobro poznatim sistemima. Naše iskustvo pokazuje da se logistički troškovi potencijalno mogu smanjiti do 40%, jednostavnim prelaskom sa plastičnih na papirne posude.

Najvažnije prednosti

 • Brži razvoj korena
 • Zdrave i ujednačene biljke sa prirodnom radijalnom arhitekturom korena
 • Niske stope mortaliteta
 • Nema šoka od presađivanja
 • Brzo nicanje biljke i uspostavljanje korena
 • Izvodljivo rešenje u pogledu zdravlja biljaka i logistike

Široka Primena potova u povrtarstvu

Prednost za vaše povrće

Između ostalog, možete proizvesti Ellepots za zelenu salatu, paradajz, patlidžan, krastavac i paprike. Prednosti korišćenja Ellepota za povrće uključuju prinos biljaka do 15-20% veći, poboljšano vreme useva i brži razvoj korena. Na primer, naša studija paradajza je pokazala značajno poboljšanje u razvoju korena i do 50% brže klijanje.

 • Brže klijanje
 • Poboljšano vreme useva
 • Do 15-20% veći prinos po biljci
 • Zdraviji i snažniji razvoj korena

Učinite svoje poslovanje efikasnijim i ostvarite značajne uštede.

 • Biljke u Ellepotu koriste manje poljoprivrednog zemljišta nego biljke sa golim korenom.
 • Nema plastične posude za rukovanje ili uklanjanje.
 • Nema plastične posude za odlaganje ili vraćanje.
 • Lakše pakovanje/isporuka.
 • Brže i zdravije korenje.
 • Smanjite troškove rada kroz lakše i brže presađivanje.
 • Visoka ujednačenost useva.
 • Biljke su brže spremne za prodaju.
 • Brže i lakše presađivanje.

Primena potova

Korišćenje za voće i orašaste plodove

Uz razne kulture poput kafe, citrusa, banana, avokada, badema i još mnogo toga, to je širok izbor biljaka koje pripadaju segmentu voća i orašastih plodova. Međutim, svima im je zajedničko to što prolaze kroz nekoliko koraka, pre nego što se na kraju posade u polje. Sa Ellepot sistemom, dobijate sve alate neophodne da pomerite svoj usev kroz sve korake od klijanja do sadnje – a sa alatima iz Ellepota, prelazak sa manjih na veće saksije nikada nije bio lakši!

Sa Ellepotom možete iskusiti mnoge prednosti dodavanja vrednosti, kao što su bolji i zdraviji razvoj korena, lakše rukovanje, brže i lakše presađivanje, veći prinos i bolje vreme useva, kao i bolji kvalitet finalnog proizvoda.

Translate »